RSS Laatste nieuws

 • Wetenschappers: investeer in de preventie van dementie 21/10/2019
  Tientallen wetenschappers roepen het kabinet op om zich voor de volle honderd procent in te zetten voor de preventie van dementie. Dat doen zij via een ingezonden brief in het NRC. Zou het ministerie meer werk maken van de preventieve maatregelen, dan zou het aantal patiënten aanzienlijk kunnen afnemen.
 • Verband verstoord dag-nachtritme en slagaderverkalking ontdekt 15/10/2019
  Verstoring van het dag-nachtritme leidt bij muizen tot een toename van slagaderverkalking, een voorloper van hart- en vaatziekten. Dat hebben onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum ontdekt.
 • Minister presenteert aanpak zware pijnstillers 11/10/2019
  Minister Bruins van Medische zorg en sport komt met nieuwe maatregelen om het gebruik van zware pijnstillers terug te dringen. De regels voor het voorschrijven van deze medicijnen worden aangescherpt.
 • Nederlanders weten weinig over lepra 11/10/2019
  Uit recent onderzoek blijkt dat Nederlanders vrij weinig over lepra weten. Zo weet een kwart niet dat lepra een bacteriële infectie is en denkt ruim 55 procent onterecht dat je besmet kunt raken met lepra als je op vakantie bent in het buitenland.
 • Nederlander te moe om gezonder te leven 10/10/2019
  Nederlanders vinden ontstpanning belangrijk voor een gezond leven, maar bijna de helft doet geen poging om vaker die ontspanning op te zoeken. Vermoeidheid, stress en tijdgebrek zijn de meest genoemde redenen voor onvoldoende beweging en ontspanning. Dit blijkt uit een onderzoek van Kantar, voorheen TNS NIPO in opdracht van zorgverzekeraar Zilveren Kruis.
 • Longartsen willen een totaalverbod op e-sigaretten 07/10/2019
  Nederlandse longartsen willen een totaalverbod op e-sigaretten in Nederland, nu het aantal gebruikers met klachten is gestegen van drie naar acht. Dat meldt ad.nl.
 • 'Maagzuurremmers mogelijk vervuild met kankerverwekkende stof' 04/10/2019
  De Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) gaat op zeer korte termijn maagzuurremmers terugroepen omdat er mogelijk kankerverwekkende stoffen in zitten. Het gaat om maagzuurremmers met de stof ranitidine. Dat meldt RTL Nieuws.
 • Drie doden en een miskraam door listeriabesmetting vleeswaren 04/10/2019
  De afgelopen twee jaar zijn drie mensen om het leven gekomen en heeft een vrouw een miskraam gekregen door een listeriabesmetting in vleeswaren. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
 • Roken vergroot kans op psychiatrische aandoening 30/09/2019
  Roken lijkt de kans op het ontwikkelen van psychiatrische aandoeningen te verhogen. Dit concludeert arts-onderzoeker Jentien Vermeulen van het UMC Amsterdam.
 • HPV-vaccinatie vanaf 2021 ook voor jongens 27/09/2019
  Jongens worden vanaf 2021 ook tegen HPV gevaccineerd. Ook gaat de leeftijd waarop kinderen de vaccinatie krijgen van twaalf naar negen jaar. Dat heeft staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid besloten.