RSS Laatste nieuws

 • Thuis sporten heeft positief effect voor Parkinsonpatiënten 12/09/2019
  Thuis sporten heeft een positief effect voor patiënten met de ziekte van Parkinson. Dat blijkt uit een grote dubbelblinde studie van onderzoekers van het Radboudumc.
 • Gezonde leefstijl voor operatie heeft gunstig effect 09/09/2019
  Een gezondere leefstijl in aanloop naar een operatie heeft direct een positief effect en verhogen de kans op een succesvol verloop van een operatie.
 • Half miljoen kinderen gaan niet naar de tandarts 06/09/2019
  Ruim een half miljoen kinderen in Nederland gaan nooit naar de tandarts. Dat stelt de Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) in een brandbrief gericht aan minister Bruins van VWS. De tandartsorganisatie had zorgverzekeraars gevraagd om ouders actief te wijzen op het recht op een vergoeding vanuit de basisverzekering, maar stuit daarbij op verzet.
 • Optimisten leven langer dan pessimisten 05/09/2019
  Optimisten lijken langer te leven dan pessimisten. Dat stellen Amerikaanse onderzoekers. Volgens hen is de kans 85 jaar of ouder te worden groter voor mensen met een optimistische kijk op het leven.
 • Financiële prikkel stimuleert bij afvallen 05/09/2019
  Afvallen is niet eenvoudig, maar het helpt als er een financiële stok achter de deur is. Dit blijkt uit de resultaten van 273 deelnemers aan het leefstijlprogramma ´Afvallen met Afspraken´ van Zilveren Kruis. Het programma wordt beschikbaar gesteld aan werkgevers.
 • Avocado maakt steeds meer slachtoffers 04/09/2019
  Hij lijkt zo onschuldig: de avocado. Maar dat is maar schijn. Slachtoffers van de ‘avocado hand’ belanden steeds vaker op de spoedeisende hulp.
 • 70 procent schildklierpatiënten heeft ondanks medicijngebruik klachten 03/09/2019
  Uit onderzoek onder ruim 1500 mensen die behandeld worden voor een traag werkende schildklier, blijkt dat zo'n 70 procent van hen ondanks geneesmiddelengebruik klachten blijft houden. Zij willen graag meer grip op hun behandeling.
 • Overgang krijgt vaak onterecht het stempel burn-out 30/08/2019
  Arboartsen hebben te weinig kennis over de overgang. Mogelijk zitten veel vrouwen hierdoor onnodig lang ziek thuis. Dat zegt gynaecologenvereniging NVOG.
 • Pepermuntolie heeft positief effect op PDS 29/08/2019
  Pepermuntolie zorgt voor verlichting van buikpijn, fysiek ongemak en ernst van de klachten bij patiënten met het prikkelbare darmsyndroom (PDS). Dat concluderen wetenschappers van het Maastricht UMC+ naar aanleiding van onderzoek bij zo’n 200 patiënten.
 • Hooikoortsseizoen zo goed als voorbij 26/08/2019
  Het reguliere hooikoortsseizoen is zo goed als voorbij. Dat melden Weeronline en Wageningen University.